Actualiteiten

In deze prachtige omgeving kunt u naar hartenlust wandelen, fietsen en mountainbiken met een grote kans dat u niemand tegenkomt behalve een ree of fazant of een wijnboer aan het werk in zijn wijngaard. Boven u zweven prachtige roofvogels.

Op 6 minuten rijden ligt het pittoreske middeleeuwse stadje Puy l’Evèque, fraai gelegen aan de Lot. Hier kunt u al uw dagelijkse boodschappen doen. Er zijn gezellige restaurantjes en op dinsdag is er s`ochtends  markt. In de nabije omgeving  liggen veel  typisch Franse dorpjes zodat u bijna elke dag van de week een marktje kunt bezoeken.

Er zijn veel  typische Franse restaurants in de buurt. Soms voor niet al te veel (€ 14,50) heb je al een prima meer-gangen menu vaak inclusief wijn. Streekspecialiteiten zijn bijvoorbeeld eend, lam, meloen, walnoten, geitenkaas en saffraan. In de avonden worden er op veel plaatsen Marché Gourmandes georganiseerd.  Het marktplein staat vol tentjes waar u kunt proeven van de lokale specialiteiten zittend aan lange tafels, onder het genot van een glas Cahors wijn geniet u bijvoorbeeld van heerlijke eenden paté.

De streek is zeer bekend vanwege zijn beroemde Cahors wijnen (Malbec druif). Er zijn ruim 200, vaak kleinschalige, wijnboeren. Een flink aantal wijnbouwers doet dit biologisch. De Cahors wijn is een robuuste, dieprode wijn, tegenwoordig  vaak meer toegankelijk  doordat er een klein percentage Merlot aan wordt toegevoegd. Gratis proeven kan bijna overal.

Veel mogelijkheden om erop uit te trekken zoals Sarlat (90 min) de parel van de Perigord of Rocamadour (90 min) tweede bedevaartplaats na Lourdes.  Dichterbij huis in Les Arques (20 min) heeft de beroemde beeldhouwer Zadkin zijn eigen museum. Een must is Saint Cirq Lapopie (60 min), een van de mooiste dorpen van Frankrijk, uitstekende te combineren met een bezoek aan de prehistorisch grot “Pech Merle” met authentieke rotstekeningen, één van de mooiste  van Frankrijk.